L’Ajuntament de Berga liquidarà almenys uns 300.000 euros del deute a proveïdors el 5 de maig

L’Ajuntament de Berga liquidarà almenys uns 300.000 euros de pagament a proveïdors el proper 5 de maig, segons va confirmar a l’Aquí Berguedà l’equip de govern aquest dilluns. És la mesura econòmica més important que l’Ajuntament pren, des de l’esclat de la crisi del coronavirus.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha anunciat en un programa especial de la Televisió del Berguedà que, després de quadrar números en la darrera setmana, el deute actual amb proveïdors és de 1.545.375,18 euros. Les dades del darrer trimestre del 2019 l’havien enfilat fins als 3,3 milions, però ja aleshores el regidor d’Hisenda, Marià Miró, va advertir que “calia acabar de quadrar els comptes per tenir la dada real”. Des d’aleshores, l’Ajuntament ha fet pagaments dos cops al mes i ha aconseguit rebaixar la xifra fins a l’actual. I ara es pot fer aquest gran pagament gràcies a una subvenció d’obres executades l’any 2019 que permetrà fer-ho.

L’avançament del deute a proveïdors és una de les principals peticions que han fet al govern de la ciutat els empresaris i comerciants de la ciutat des de l’esclat del COVID-19. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, l’ACEB i Berga Comercial han fet arribar una relació de totes les factures endarrerides a l’equip de govern i això ha ajudat a estructurar la liquidació del deute. El govern ha confirmat que, a l’hora de fer els pagaments, prioritzarà els casos en què els proveïdors fa més temps que esperen cobrar.

X