L’Ajuntament de Berga pagarà dimecres 700.000 euros a proveïdors i, en un mes, haurà liquidat un milió del deute

L’Ajuntament de Berga ha ordenat el segon gran pagament a proveïdors d’aquest maig. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, aquest dimecres es liquidaran 700.000 euros del deute amb proveïdors, que corresponen a factures de fins a finals del 2019. Les que resten pendents de pagament (des de finals d’any fins a les entrades aquest mes) es liquidaran en els propers mesos. És el segon gran pagament a proveïdors del maig, després dels 300.000 euros que ja es van pagar el dia 5.

El regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els dos pagaments d’aquest maig “són inèdits” i s’han pogut fer “amb diners del pressupost ordinari, sense haver de comprometre altres partides”. En aquest sentit, el regidor ha esmentat que “l’Ajuntament ha rebut ingressos importants en l’últim mes, com ara el cobrament d’algunes obres fetes l’any 2019”. Aquests diners s’han destinat a eixugar una part del deute a proveïdors.

Tot i el pagament del milió d’euros d’aquest maig, l’Ajuntament segueix tenint més de mig milió d’euros de deute amb proveïdors. A finals d’abril, el govern va actualitzar que el deute s’enfilava fins a més d’un milió i mig. Amb el milió que s’ha liquidat aquest any, la xifra rondaria el mig milió, però cal tenir en compte les factures que han entrat aquest maig i que enfilen la xifra. La dada real se sabrà en el tancament del trimestre.

Tant el pagament del dia 5 de maig com el d’aquest dimecres, dia 20, s’han fet “repassant factura per factura” i prioritzant les factures més antigues, ha explicat Miró. L’ACEB i Berga Comercial van recollir totes les factures pendents de pagar als seus associats, i això ha facilitat l’ordenació de totes elles per part del govern.

A partir d’ara, i tal com es va acordar per ple, l’Ajuntament té l’obligació de fer dos pagaments cada mes. El regidor d’Hisenda ha recalcat que “el cas d’aquest maig és històric i no es repetirà”, però ha reiterat el compromís d’anar fent pagaments cada quinze dies, tot i que siguin menors que els d’aquest mes.

X