La Generalitat intervé la residència Salarich Calderer de Bagà per “fer un tomb en la gestió”

Canvi temporal a la gestió a la residència Salarich Calderer de Bagà. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, la Generalitat ha intervingut el centre i hi ha enviat un expert que, de manera provisional, s’incorporarà a la direcció per “donar un tomb definitiu a la gestió del centre”. Així ho ha confirmat la responsable del CatSalut a la Catalunya central, Teresa Sabater.

Sabater ha explicat a l’Aquí Berguedà que la solució ha estat consensuada amb el patronat de la fundació: “La residència té problemes de gestió i hem buscat una manera de donar-li una empenta definitiva per endreçar-la en tots els aspectes”. De moment, la persona experta està estudiant la situació del centre “des de tots els punts de vista” i, en els propers dies, plantejarà al CatSalut què cal fer per “donar un tomb en la gestió, ara que ja hem fet el tomb assistencial que necessitàvem per estabilitzar el nombre de contagis”.

La responsable del CatSalut a la zona ha recalcat que el patronat segueix sent al capdavant de la residència: “És una mera col·laboració per ajudar-los de manera temporal”. En aquest aspecte, Teresa Sabater ha matisat que “és un pas necessari perquè la residència pugui evolucionar en tots els àmbits, perquè la necessitem; i perquè seguim i seguirem comptant amb ella”.

Aquest divendres a la tarda, el patronat i la direcció han explicat la situació als treballadors de la residència. Un cop s’hagi fet el diagnòstic, l’expert enviat pel Departament de Salut entrarà a formar part de la direcció per executar les mesures necessàries per fer “el tomb” desitjat.

El CatSalut també ha remarcat que “encara no sabem concretament quina és la situació”. Per això, tampoc tanca la porta a nous reforços en altres àrees de la residència, si així ho determina l’estudi que s’està fent.

“La prioritat ha de ser una solució pel personal”

El comitè d’empresa, per la seva banda, segueix a l’espera que es concretin reunions amb el patronat. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el referent de CCOO en matèria de Salut a la Catalunya Central, Juan Carlos Delgado, que ha reiterat que “la nostra prioritat segueix sent trobar una solució pel personal, que ha d’estar ben cobert i protegit”.

Els representants legals dels treballadors confien iniciar les negociacions segueixin endavant amb els canvis en la gestió. L’objectiu primordial, recorda Delgado, és evitar acomiadaments i assegurar l’estabilitat laboral a tots els treballadors del centre, després d’uns primers comunicats –ja esmenats– que van provocar malestar entre una part del personal.

X