Salut al·lega que la normalitat als consultoris s’ha endarrerit perquè s’han acumulat les vacances

La pandèmia ha acumulat vacances pendents entre els professionals dels centres sanitaris. En el seu moment, en plena pandèmia, el Departament va cancel·lar tots els permisos i vacances als professionals per tal que es reincorporessin a la feina. Ara, ha encarregat a tots els seus treballadors que facin o recuperin aquestes vacances entre el juliol i el setembre amb l’objectiu de prevenir un possible rebrot a la tardor i poder-lo afrontar amb el màxim de personal disponible.

Aquest és un dels principals motius de l’endarreriment de la reobertura amb total normalitat dels consultoris del Berguedà, segons ha explicat aquest dimarts als alcaldes la gerent del CatSalut a la Catalunya central, Maria Teresa Sabater.

La pròpia gerent ha explicat a l’Aquí Berguedà, minuts després de la reunió telemàtica amb els dirigents municipals, que el Departament treballa “pensant en una onada de casos igual de gran que la primera, tot i que sabem que ara tenim més múscul, més eines, més proves i més coneixement i que, molt probablement, si passa, no serà igual que la de la primavera”.

Sabater ha recalcat que alguns consultoris municipals ja treballen a porta tancada, atenent els crònics. I es preveu anar recuperant la normalitat en tots ells, en la mesura que les condicions ho vagin permeten. En aquest aspecte, la gerent ha tranquil·litzat alguns alcaldes que temien que alguns dels seus consultoris no obririen mai més.

La gerent del CatSalut a la demarcació també ha admès ser “conscient” que algunes zones necessiten un reforç, davant un estiu en què es preveu que la població es multipliqui a causa de les segones residències i el turisme intern a Catalunya. En aquest aspecte, el Departament s’ha compromès a estudiar possibilitats com atendre urgències nocturnes i de cap de setmana a centres com el CAP de Guardiola. Ara bé, a la reunió d’aquest dimarts encara no ha pogut concretar quan ni de quina manera serà. El Departament i els alcaldes s’han emplaçat a una nova reunió, quan ja hi hagi solucions més concretes.

El salt tecnològic

En clau positiva, Sabater ha ressaltat que la pandèmia ha fet avançar el món sanitari en l’àmbit tecnològic. El confinament ha potenciat les atencions telemàtiques, i aquest és un aspecte que el Departament de Salut vol treballar per no perdre-ho i donar-hi continuïtat per sempre més.

“No és necessari que una recepta mèdica ocupi 12 minuts de l’agenda d’un metge”, ha reivindicat. En aquest aspecte, Sabater ha conclòs que l’atenció als centres sanitaris canviarà i, a curt termini, s’enfortiran els protocols per treballar a través de cites prèvies i per mitjans telemàtics: “Això és una cosa que ara hem començat a aplicar i que hem de mirar de no perdre”.

X