Salut treballa per vacunar totes les residències del Berguedà entre aquesta setmana i la que ve

El Departament de Salut treballa per poder vacunar totes les residències del Berguedà entre aquesta setmana i la vinent. La passada –la primera en què es vacunava a tot el país- fins a quatre residències berguedanes ja van rebre la primera dosi de la vacuna de Pfizer i BioN-Tech. Van ser la de Casserres, la de la Pobla, la de Bagà i la Sant Josep de Puig-reig.

Segons han explicat fonts del Departament de Salut a la Catalunya central a l’Aquí Berguedà, aquests primers dies de la segona setmana de vacunacions s’han centrat en les comarques de la demarcació que la primera setmana no van rebre vacunes. És el cas de l’Anoia, Osona, el Moianès i el Solsonès, tot i que algunes residències del Berguedà, com la Sant Roc de Gironella, també s’han pogut vacunar. De cara a finals d’aquesta setmana, es preveu que la vacuna arribi a més residències del Berguedà i també que es vacuni al personal sanitari que és a primera línia. És a dir que també rebran les seves dosis els treballadors dels ambulatoris, dispensaris i l’hospital.

La idea és que a finals de la setmana que ve totes les residències de la comarca estiguin cobertes i el ritme és bo. Malgrat que en general al país la vacunació va més lenta del previst, la Catalunya central és una de les zones on s’ha vacunat més (i més ràpid). Al Berguedà, només la primera setmana, ja es van posar 329 dosis en residències: 220 van ser per a usuaris i 109, per a professionals.

De cara a les properes setmanes, el ritme s’intensifica i, de fet, s’ha format personal d’hospitals i dispensaris per tal que es puguin autovacunar, la qual cosa accelerarà notablement el ritme. Tot plegat és essencial perquè d’aquí quinze dies a totes les persones que van rebre la vacuna la setmana passada se’ls pugui posar la segona dosi. Per aquestes segones dosis cal esperar 21 dies des que s’hagi punxat la primera part. I des de Salut asseguren que, ara mateix, van segons el calendari previst i, per tant, estan en condicions de complir terminis.

X