Ginkgo presenta una línia de gorres oncològiques com a alternativa a les perruques per a les afectades per un càncer

Nova iniciativa de Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà. L’entitat ha presentat una línia de gorres oncològiques com a alternativa a les perruques per a aquelles persones afectades per un càncer. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat en roda de premsa que “l’opció d’una perruca s’enfila als 500 euros”, mentre que les gorres que ara treuen en costen només 10: “És una ganga, no? Doncs l’objectiu és que facin sentir millor les persones amb càncer, ja que això és un complement a la seva recuperació.

La producció de les gorres costa 7 euros a Ginkgo. Els tres euros de benefici per la venda de cada article es destinaran íntegrament a la Cursa de la Dona i, per tant, aniran a parar directament a la investigació del càncer. N’han fet tres models diferents amb diferents teles: “Són dissenys molt alegres i còmodes. Els han provat les sòcies que estan en tractament i creuen que és un producte que es pot recomanar”.

Els interessats o interessades en comprar-ne un, cal que es posin en contacte amb l’entitat a través del número de telèfon 696074812. A banda, Ginkgo disposa de diverses gorres que sòcies que han superat el càncer han donat a l’entitat. Aquests articles s’ofereixen de franc a les persones amb càncer que no puguin permetre’s el pagament d’una gorra nova i estiguin disposades a portar-ne una de segona mà.

Èxit rotund dels bufs per al càncer infantil

La presidenta de Ginkgo també ha explicat que la darrera campanya de l’entitat, la dels bufs solidaris, va ser un èxit rotund. Inicialment Ginkgo en va encarregar 500 però “en menys de tres setmanes vam esgotar-los tots”, ha dit la presidenta. En van encarregar 500 més i, a hores d’ara, només els en queden uns 150. “Tenint en compte que estem en plena pandèmia, són molts. És un èxit rotund”, ha assegurat Fernández.

En aquest cas, els bufs solidaris servien per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. Gràcies a aquesta primera allau de compres del buf, Ginkgo ha pogut entregar 6.000 euros als investigadors del càncer infantil. Malgrat tot, els bufs ses segueixen venent i l’entitat preveu fer una segona donació a la investigació, un cop els hagi venut tots.

La presidenta de Ginkgo ha insistit que el càncer en infants és “la gran oblidada dins les malalties minoritàries” i “tenim l’obligació moral de bolcar-nos-hi, perquè els nens són el nostre futur”. En aquest sentit, Fernández ha detallat que al Berguedà s’han detectat 5 casos de càncer infantil i, alguns d’ells, amb diagnòstics greus.

X