Els regidors d’ERC ja són membres de l’equip de govern de Berga, tot i que de moment no cobren per ser-ho

Ramon Camps ja és regidor de Municipalitzacions i Dolors Tous, de Societat inclusiva i Gent gran activa. Els dos regidors d’ERC a l’Ajuntament de Berga formen part de l’equip de govern des del 14 de gener, per Decret d’Alcaldia, tot i que aquest dijous -i per segon ple consecutiu– el punt que havia de debatre sobre les seves retribucions i les de l’oposició va caure de l’ordre del dia.

Ivan Sànchez, l’alcalde en funcions per absència al ple de Montse Venturós, va explicar al ple que el punt sobre l’actualització del cartipàs 2019-2023 va caure de l’ordre del dia a última hora “per decisió de tots els regidors de la Corporació” per emplaçar-se en un debat intern abans de tornar-lo a portar al plenari.

La proposta inicial del govern era, tal com ja es va explicar a principis de gener, que Ramon Camps entrava a formar part del govern amb un 33% de dedicació mentre que Dolors Tous ho feia renunciant voluntàriament a la seva dedicació i, per tant, també a qualsevol tipus de retribució. Per pagar el sou de Camps sense provocar un increment de la despesa per a les arques municipals, la CUP proposava rebaixar els sous dels seus regidors un 6%. La proposta també plantejava eliminar les retribucions per assistència al ple als regidors de l’oposició.

De moment, però, tot plegat queda en un calaix, de manera que els regidors de la CUP segueixen cobrant el que han cobrat durant la primera meitat del mandat i l’oposició també segueix percebent les seves retribucions per assistència al ple. Els dos regidors d’ERC, en canvi, passen a formar part del govern però com que la política d’indemnitzacions no ha canviat formalment, seguiran cobrant les retribucions per assistència al ple, com els partits de l’oposició, fins que s’aprovi el contrari.

 

X