La jutgessa condemna a sis mesos de presó els joves que van robar el Crist de fusta de la capella de la Pietat de Berga

La jutgessa del Penal 2 de Manresa ha condemnat a sis mesos de presó els tres joves que, l’agost de 2019, van robar el Crist de fusta de la capella de la Pietat de BergaEl cas va generar rebombori entre els veïns de la capital del Berguedà pel valor “sentimental” que tenia per a ells la peça, datada de la primera meitat del segle XIX. Després de la difusió de les imatges del robatori per part dels Mossos, els joves es van entregar i van retornar el Crist.

Els tres condemnats han reconegut els fets i el judici, previst per a aquest dimarts al migdia, no s’ha celebrat i s’ha arribat a un acord de conformitat. Com a atenuant, la magistrada ha tingut en compte que els joves es van lliurar als Mossos i van retornar el Crist. Per aquesta raó els ha condemnat a la pena mínima pel delicte de furt, sis mesos de presó, que no hauran de complir sempre que no tornin a delinquir en els propers dos anys.

El robatori es va produir en ple dia, el 24 de juny, l’endemà del darrer dia de Patum. Va causar rebombori entre els veïns de la capital del Berguedà després que els Mossos publiquessin un vídeo on es podia veure als joves com entraven i s’emportaven la peça escultòrica, a més d’una espelma. La policia va demanar ajuda a la població per localitzar els lladres. El santcrist, valorat en uns 4.000 euros, tenia un gran valor “sentimental” per als veïns, que també es van voler sumar-se a la crida de la policia i exigien als autors del furt que els la retornessin.

Després que els joves s’entreguessin a la policia, enmig de l’expectació generada entre alguns veïns i devots del barri, els Mossos van lliurar a la comunitat la talla de Crist, que es va tornar a col·locar al seu lloc, als braços de la verge.

X