Es dupliquen els casos de Covid-19 al Berguedà en una setmana

Les dades provisionals de la Generalitat apunten que se n'han detectat 31, mentre que la setmana passada n'hi va haver 14

El Departament de Salut ha comptabilitzat 31 casos de coronavirus a tot el Berguedà els últims set dies. Són més del doble que la setmana passada, quan se’n van registrar 14. Tot plegat ha fet disparar una mica més els indicadors, en la línia del que està passant a la resta del país.

Dels 31 casos detectats, 12 s’han diagnosticat a Berga, 7 a Guardiola de Berguedà, 4 a Bagà, 2 a Gironella, 2 més a Cercs, 2 a Puig-reig, 1 a Borredà i 1 a la Pobla. La setmana passada, bona part dels 14 casos registrats es focalitzaven a Berga (6) i a Puig-reig (5), tot i que també se’n van registrar a Gironella (2) i a Cercs (1).

La quantitat de casos detectats se situa en nivells de principis d’octubre, però encara és molt lluny de les xifres de finals de setembre, quan el brot important a l’Escola Xarxa va disparar els indicadors i es van arribar a registrar més de 100 casos en una sola setmana. La trentena de casos actual és la mitjana de casos que es va assolir de manera més o menys estable durant tot l’agost.

Des d’aleshores les dades només es van disparar en el brot de finals de setembre, però la situació es va controlar en pocs dies. Després la tendència va tornar a ser a la baixa i la darrera quinzena d’octubre la dada es va estabilitzar per sota dels 10. Ara bé, aquest novembre la tendència a la baixa s’ha trencat i la xifra no només s’ha situat per sobre de 10, sinó que s’ha enfilat per damunt de 30 en poc més de 15 dies.

No hi ha cap positiu de Covid-19 a les residències del Berguedà

Tot i l’augment de casos a la comarca, les últimes dades proporcionades pel Departament de Salut confirmen que totes les residències berguedanes continuen sent verdes, és a dir sense casos de coronavirus. De fet, no hi ha ni un sol cas de Covid-19 en les 96 residències de la Catalunya central.

Les comarques centrals són l’única regió de Catalunya, juntament amb l’Alt Pirineu i l’Aran, que no té ni una sola residència en taronja o vermell. A Barcelona ciutat, n’hi ha 6 de 247 en taronja; al camp de Tarragona, 10 de 59 també en taronja; a Girona, n’hi ha 3 en taronja i una en vermell, de les 110 que funcionen; a Lleida hi ha un centre en vermell i 72 en verd; a l’àrea metropolitana nord, hi ha 11 residències en taronja i 5 en vermell, d’un total de 246; a la part sud de l’àrea metropolitana, hi ha una residència en taronja, quatre en vermell i 156 en verd; i a les Terres de l’Ebre, de les 18 residències que hi ha operatives, 3 són taronges i 1, vermella.