“La tercera dosi ens tranquil·litza perquè la majoria d’ingressos greus són de persones sense vacunar”

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, assegura en la inauguració de Berga Residencial que el tancament de sectors serà l'última opció per afrontar una nova onada de Covid-19

La consellera Cervera, a la inauguració de Berga Residencial. DRETS SOCIALS

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha apuntat aquest divendres a la inauguració de Berga Residencial que l’administració de la tercera dosi de la vacuna en persones grans i col·lectius vulnerables els tranquil·litza en espais com les residències. “La majoria d’ingressos que acaben a l’UCI són de persones que no s’han vacunat. Diem la majoria perquè és cert que en persones grans a vegades hi ha patologies associades i tot és més complex. Però en general la vacunació ens dona tranquil·litat”, ha dit Cervera.

La consellera ha destacat que, tot i que en alguns països d’Europa les coses no van com s’esperava i ja s’està tornant a tancar espais, a Catalunya hi ha un dels índexs més alts de vacunació del continent, i això els fa mirar el futur amb optimisme. En aquest aspecte, Cervera ha assegurat que “els tancaments són un estadi que hem d’evitar i que hem de veure com una etapa passada”, i ha afegit que “abans de tornar a tancar sectors, explorarem totes les alternatives possibles”.

Pel que fa a les residències, la consellera de Drets Socials ha recordat que ja es va notar el canvi en l’última onada: “A la primera onada ho teníem tot tancat i a l’última no va tenir res a veure. Vam aconseguir flexibilitzar visites“. De cara a una hipotètica futura onada, Cervera ha assenyalat que “adaptarem protocols en funció de la situació de cada moment” i ha avançat que “el passaport Covid pot ser una possibilitat, tot i que no és l’única”.

Totes les residències del Berguedà són verdes

Tot plegat, en una setmana en què el Departament de Salut ha confirmat que totes les residències berguedanes continuen sent verdes, és a dir sense casos de coronavirus. De fet, no hi ha ni un sol cas de Covid-19 en les 96 residències de la Catalunya central.

Les comarques centrals són l’única regió de Catalunya, juntament amb l’Alt Pirineu i l’Aran, que no té ni una sola residència en taronja o vermell. A Barcelona ciutat, n’hi ha 6 de 247 en taronja; al camp de Tarragona, 10 de 59 també en taronja; a Girona, n’hi ha 3 en taronja i una en vermell, de les 110 que funcionen; a Lleida hi ha un centre en vermell i 72 en verd; a l’àrea metropolitana nord, hi ha 11 residències en taronja i 5 en vermell, d’un total de 246; a la part sud de l’àrea metropolitana, hi ha una residència en taronja, quatre en vermell i 156 en verd; i a les Terres de l’Ebre, de les 18 residències que hi ha operatives, 3 són taronges i 1, vermella.

X