Torna el Cap d’Any Patumaire, després de dues edicions suspeses per la pandèmia

Aquesta mitjanit, la de dimecres a dijous, torna a la plaça de Sant Pere la interpretació del ball de gegants 'Cap d'Any de Patum', les tandes de tirabols, la barreja i els fuets de xocolata

Cap d'Any Patumaire del 2018. MARC CANTURRI

L’edició del 2020, suspesa. La del 2021, també. Però aquest 2022 el Cap d’Any Patumaire -com la Patum- torna a entrar en escena. Serà el primer que se celebra després de la pandèmia i l’organització vol que sigui “un Cap d’Any com els de sempre” en la línia de la Patum, que s’està preparant amb el format habitual, després de dos anys de suspensió pel coronavirus.

El músic Lluís Gual ha liderat la preparació del vessant musical, però ho ha fet amb el suport de Marc Villegas, Joan Salas i Elies Barniol, i amb la col·laboració de la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, dirigida per la Judit Marmi. Gual va rebre l’encàrrec de Pòlit Miró d’agafar-li el relleu. Miró va morir el novembre del 2017, després d’anys sent l’ànima del Cap d’Any Patumaire i, de fet, el ball de gegants ‘Cap d’Any de Patum’ que obre cada edició -la d’aquest any, també- és obra seva.

El programa és l’habitual. Quan el rellotge de la plaça de Sant Pere marqui que són les dotze de la nit, començarà el Cap d’Any amb la interpretació del ‘Cap d’Any de Patum’ de Pòlit Miró. Després, hi haurà diverses tandes de tirabols i, en paral·lel, es vendran xarrups de barreja i fuets de xocolata, gràcies a la col·laboració de Vins Simón i de la Dolceria Alberich.

Més músics i més joves

Lluís Gual ha explicat a l’Aquí Berguedà que aquest any hi haurà una trentena de músics tocant: “Són bastants més que els últims anys i entenem que és perquè la gent té ganes de fer Patum”. A més, Gual ha explicat que, entre els músics, hi ha força gent jove de la banda de l’Escola de Música que fa tres anys, en l’últim Cap d’Any Patumaire abans de la pandèmia, eren molt joves i encara no podien tocar.

A banda, el director musical del Cap d’Any ha destacat la tasca de Jordi Plana en l’apartat logístic. Plana ha decidit fer un pas al costat després d’anys sent una punta de llança en l’organització del Cap d’Any, però en aquesta edició encara s’ha ocupat de fer el cartell anunciador de l’acte i ha ajudat els organitzadors en tots els preparatius logístics.

X