La fal·lera de la primera Patum post-pandèmia propicia el Cap d’Any Patumaire més multitudinari dels últims anys

Si a la tarda algú s'imaginava un Cap d'Any Patumaire històric, devia pensar en un escenari força calcat al que es va viure a partir de les 12 de la nit

Se sabia que seria el Cap d’Any de Patum amb més músics tocant a les escales de l’església, però faltava veure si el múscul musical anava en sintonia amb el del públic. I sí: la plaça de Sant Pere va donar la benvinguda a la Patum 2022 com mai. La fal·lera de la primera Patum post-pandèmia va cridar més gent que mai a la plaça per saltar els primers tirabols, malgrat que encara fossin sense comparses. N’hi va haver prou amb diversos fuets, que van petar per primera vegada aquest any al centre de Berga.

El programa va seguir el pla ja anunciat hores abans. Primer, la interpretació del ‘Cap d’Any de Patum’ composat per Pòlit Miró, amb una remor que se sentia des de tots els racons del barri vell. I després, tandes de tirabols durant pràcticament una hora que van acabar amb els músics al mig de la plaça i la cloenda a l’interior de l’Ajuntament. El comentari més sentit al mig del bullici era que semblava una Patum de Lluïment per la quantitat de persones que s’hi havien aplegat.

Això dins de la plaça. Als bars, nit frenètica, tant a la Barana com al Patum. Xarrups de barreja sense parar per al públic que va poder ensumar per primer cop després de molt de temps l’olor dels fuets. I tot, complementat amb els fuets de xocolata de la Dolceria Alberich i els xarrups de barreja que Vins Simón distribuïa des dels peus de l’Ajuntament. Si a la tarda algú s’imaginava un Cap d’Any Patumaire històric, devia pensar en un escenari força calcat al que es va viure a partir de les 12 de la nit.

Propera parada: ple de l’Ascensió i sortida del tabal, diumenge al matí.

https://twitter.com/MarcCanturri/status/1529587527576915968