Andanes a banda i banda del carrer Pere III, l’última proposta d’estació de busos de Berga

L'àrea de Mobilitat del Departament de Territori estudiarà ara l'accés a la zona, els punts a favor que té i els problemes que pot derivar traslladar-hi els busos

La Generalitat ha fet aquest dijous al matí una nova proposta d’estació d’autobusos a Berga. Ho ha fet en una trobada a tres bandes, amb representants del govern, amb representants veïnals i amb membres de la Generalitat. El govern ha exposat un dibuix d’estació que no escapça el parc central de la Rasa dels Molins, com s’havia proposat mesos enrere, i que contempla tres andanes en una banda del carrer Pere III i quatre més a l’altra. És a dir, serà una estació d’autobusos travessada per un carrer.

Els busos arribarien a l’estació des del passeig de la Pau i tindrien una sortida a mà dreta per entrar a l’espai que actualment hi ha l’esplanada de terra. Allà hi trobarien tres andanes per aturar-s’hi. A banda d’aquestes tres, n’hi hauria una altra al mateix Pere III en sentit Salvador Espriu i tres més en sentit contrari, a l’altra banda del Pere III, ocupant l’espai que ara són places d’aparcament per a cotxes.

Cadascuna d’aquestes andanes tindria la seva marquesina i les tres del lateral del Pere III s’alçarien en l’espai que ara és zona enjardinada del sud del parc central i una fila d’aparcaments.

Un edifici de 90 m2

Per encabir els serveis a la part sud de la Rasa dels Molins, el Govern projecta un edifici de l’estació de 90 metres quadrats. A banda, també es contempla espai per una dotzena d’aparcaments, però es perdrien les places que actualment hi ha a la part dreta del Pere III perquè allà hi anirien les tres andanes per a autobusos. Un altre dels canvis importants que dibuixa l’última proposta de la Generalitat és un eixamplament de la rotonda perquè els autobusos hi puguin fer girar amb més comoditat.

La Generalitat s’ha limitat en la reunió d’aquest dijous a relatar la proposta. El govern municipal ha insistit que volen l’estació a la Rasa dels Molins, i no pas a la Font del Ros. I els veïns han exposat els dubtes que els genera l’accés a l’espai, els problemes de mobilitat que consideren que hi haurà a la zona i el risc per a la seguretat dels vianants que hi veuen.

Precisament, ara la Generalitat encara uns mesos en què l’àrea de Mobilitat del Departament de Territori estudiarà precisament aquests aspectes amb la idea que, a la tardor, hi hagi tots els ingredients sobre la taula per decidir si el que ara és un dibuix, acaba tirant endavant i acaba sent l’espai dels autobusos a Berga.

X