Reducció històrica del preu de l’abonament per anar en bus entre el Berguedà i Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità acorda que, entre l'1 de setembre i el 31 de desembre, l'abonament de 10 viatges passarà a valdre la meitat: dels 53,25 euros actuals als 26,65 que costarà els últims quatre mesos d'any

L’abonament de 10 viatges per anar en bus entre el Berguedà i Barcelona costarà menys diners que mai els últims quatre mesos de 2022. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va acordar aquest dimarts en reunió extraordinària reduir el preu de l’abonament un 50% entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Actualment comprar l’abonament costa 53,25 euros i inclou els 10 viatges entre la comarca i Barcelona i una T-Casual de 10 viatges per moure’s per dins de Barcelona en transport públic. Amb els nous preus per acabar l’any, el pack Berguedà-Barcelona passarà a costar la meitat: 26,62 euros.

La mesura de l’ATM reforça els descomptes que ja va anunciar el govern espanyol fa unes setmanes. El Ministeri va plantejar d’entrada un 30% des descompte en abonaments i títols multiviatge, però ara l’ATM ha decidit implantar la mesura i afegir un 20% més de reducció als títols més utilitzats: els abonaments mensuals (T-Usual), els trimestrals per a joves menors de 25 anys (T-Jove), les versions per a famílies monoparentals o el títol per a persones en situació d’atur. El 30%+20% també s’aplicarà als abonaments que connecten el Berguedà i el Ripollès amb Barcelona, i també a l’abonament per anar en bus entre el Berguedà i el Bages, que passa de costar 35,25 euros a valdre’n 17,65.

https://twitter.com/MobiBergueda/status/1552191557163294721?t=kGxXWyXE5g4V54UNz2VTKA&s=19

En canvi, l’ATM no aplicarà el descompte complementari del 20% al títol per a usuaris menys habituals (la T-Casual). En aquest cas només s’hi aplicarà el descompte del 30% proposat pel govern estatal. Això sí, els berguedans que treguin el seu abonament de 10 viatges a meitat de preu a partir de l’1 de setembre, també se’ls inclourà la T-Casual, com fins ara.

Per primera vegada, serà més barat el títol de 10 viatges per baixar a Barcelona des del Berguedà que el mateix títol per fer-ho des del Bages

Una de les curiositats que dibuixen els descomptes aprovats per l’ATM és que, per primera vegada, sortirà més a compte baixar a Barcelona des del Berguedà que des del Bages, si per fer-ho utilitzes un abonament de 10 viatges. Fins ara, alguns usuaris del Baix Berguedà agafaven el bus a Navàs perquè els sortia més bé de preu: l’abonament per fer-ho des del Berguedà costava 53,25 i la T-Casual (6 zones) que permetia agafar el bus a Navàs valia 47,90 euros.

A partir de l’1 de setembre, l’escenari canvia. Com que l’ATM no aplica cap descompte addicional a la T-Casual, el preu de l’abonament de 10 viatges des del Bages es reduirà només un 30% (el que proposa el Ministeri) i, per tant, passarà dels 47,90 que val ara als 33,55 € que valdrà els últims quatre mesos d’any. En canvi, al Berguedà sí que s’hi aplica el 30%+20% de descompte, de manera que l’abonament de 10 viatges passarà a costar 26,65 €, gairebé 7 euros menys que la T-Casual necessària per agafar el bus a Navàs.