Breus pautes de la cura personal

Patrocinat

Una part important de la nostra salut és la prevenció i la cura del nostre cos i organisme. Per això, no hem d’esperar que apareguin malalties perquè reaccionem i busquem una solució, sinó que hem de tenir uns hàbits de conducta i cura personal per prevenir aquestes malalties. A més, tenir aquests hàbits no és només prevenció de malalties, sinó que també motiva perquè el nostre organisme es trobi millor.

És cert que si atenem diversos aspectes de la nostra salut corporal, podem trobar-nos amb una gran quantitat de productes que, en molts casos, no trobarem a supermercats, ni a grans superfícies. Hem de recórrer a centres especialitzats, en molts casos, farmàcies amb un gran catàleg d’aquests productes. I si les nostres compres són grans, la millor opció és una farmàcia online a Barcelona, ja que podrem realitzar la comanda des de casa i rebre-la a l’adreça que indiquem.

Vegem a continuació algunes rutines per a la cura personal en diferents àmbits i quins són els productes recomanables per a cadascuna.

Higiene bucal

En el cas de la higiene bucal, no només és fonamental tenir cura de les nostres dents, sinó també de les nostres genives i de la llengua. Pel que fa a les dents, la pasta dental ha de contenir fluor, ja que es tracta d’un element que protegeix l’aparició de càries i potencia l’esmalt dental. A més, és recomanable combinar la neteja de dents amb un col·lutori, perquè amb aquest líquid ajudarà a netejar les zones on no arribem amb el raspall.

Els raspalls de dents també són importants. N’hi ha de tres tipus, raspalls amb brins suaus, amb brins d’intensitat mitjana i amb brins forts. El més habitual sol ser el raspall d’intensitat mitjana, ja que els de brins forts poden fer malbé les nostres genives, i els de brins suaus poden ser massa febles per a una neteja efectiva. Tot i això, el nostre dentista podrà aconsellar-nos sobre quin raspall fer servir, depenent de si patim alguna malaltia dental, com a periodontitis, per a la qual s’aconsellen els raspalls suaus.

Higiene corporal

Cuidar la nostra pell és fonamental, i per això hem de conèixer quina tendència té. No hem d’utilitzar els mateixos productes de cura i neteja de la pell en el cas de tenir una pell greixosa, que una pell seca, ja que l’ús de xampús i gels greixosos aplicats en una pell greixosa fomentaran la producció de més greix, i una neteja no efectiva podria desencadenar infeccions.

S’aconsella fer servir gels suaus amb components hidratants, ja que, a més, això ajudarà a prevenir les marques de la pell i de l’envelliment. També, per prevenir aquestes reaccions de la nostra pell, hem de seguir uns hàbits de vida saludable, com beure suficient aigua, protegir-nos del sol i tenir una dieta variada i saludable.

També es recomana utilitzar gels exfoliants una vegada a la setmana. D’altra banda, cal tenir en compte que els gels exfoliants per al cos no són els mateixos que per a la cara, ja que la pell de la cara és molt més sensible i delicada.

Higiene íntima

A causa de la sensibilitat de la pell al voltant de les nostres zones íntimes i el pH de la nostra pell en aquestes zones, els productes han de comptar amb una composició específica, sense perfums ni colorants, i que siguin hidratants.

En el cas de les dones, és recomanable el seu ús diari durant els dies de la menstruació, els períodes de la menopausa i de l’embaràs. Si pateixes infeccions periòdiques, com la cistitis o la candidiasi, aquests productes t’ajudaran a prevenir-les i que no apareguin amb tanta freqüència.

Per això, amb una selecció de productes podràs millorar diferents aspectes de la teva salut corporal i gaudir dels avantatges de la comoditat del dia a dia, i que el teu cos llueixi a cada moment.

X