El Consell critica “l’ús partidista” que la CUP i ERC han fet dels residus i els estira les orelles per haver tardat a fer la dispensa

En un comunicat, el govern comarcal surt al pas de les acusacions d'incompetència per part de la CUP i assegura que són "afirmacions demagògiques allunyades de la realitat"

Continua l’espiral de retrets entre bàndols al Consell Comarcal. Si divendres la CUP criticava en un comunicat la incompetència i la mala gestió de qui governa, ara qui mana ha sortit al pas per desmentir-ho. El govern comarcal critica en un comunicat els opositors per haver fet “un ús partidista” de la gestió dels residus i aprofita l’ocasió per recordar-los que, a parer seu, també tenen part de responsabilitat en què els calendaris d’implantació de millores en el model de recollida d’escombraries no vagin al ritme esperat.

El dard més evident que el govern llança als partits de l’oposició té a veure amb la dispensa. En el comunicat, l’executiu recorda que fa mesos que s’està treballant en el nou concurs per aplicar un nou model de recollida també als pobles que no fan porta a porta, però això passa per poder treure-ho tot en un mateix contracte. I el pas previ era la dispensa de tots els pobles al Consell Comarcal perquè n’assumís la gestió integral. “En alguns casos la dispensa ha arribat més tard del previst i això provocarà un endarreriment del calendari per realitzar la licitació”, diu el comunicat del govern. Els últims municipis en fer la dispensa van ser Berga, de la CUP, i Bagà, d’ERC. I en declaracions a l’Aquí Berguedà, el president comarcal, Josep Lara, ha afegit que en el seu moment es va esperar als dos municipis perquè “no és el mateix fer un concurs sense ells que amb ells, amb 20.000 habitants més per servir”.

Una normativa que estreny cada vegada més la soga: més increment el 2024?

Aquest octubre es va fer una reunió monogràfica de la comissió de residus per debatre sobre la fiscalitat del sistema de gestió de residus. Va ser aleshores que es va consensuar, segons el comunicat del Consell, la proposta d’augmentar el preu del rebut de les deixalles. Lara ha admès que els vots contraris al ple el van sorprendre perquè “tots sabien el que hi aprovaríem i n’havíem debatut”.

A més, el comunicat del govern comarcal apunta que la proposta d’augmentar el rebut parteix de “la premissa bàsica que les taxes han de cobrir el 100% del cost del servei que generen”. Per tant, l’increment busca equiparar els costos amb els ingressos, però el mateix comunicat deixa clar que ara mateix no s’aconsegueix (de fet, això ja es va apuntar la setmana passada, quan el govern va fer públic que hi havia un estudi de costos que els demanava fer una pujada del rebut de més del 30%).

Doncs bé, aquest any l’increment serveix per aproximar una la taxa al cost, però el mateix comunicat de l’executiu adverteix que “el 2024, d’acord amb la nova Llei de Residus de Catalunya, serà d’obligat compliment que el preu d’aquesta taxa cobreixi tot el cost que genera”. Preguntat per l’Aquí Berguedà, Lara ha matisat que, de moment, no hi ha res en ferm, però sí que “és la remor que sona”. Si acaba sent així, la taxa que paga cada família haurà d’incrementar encara més, si bé és cert que amb el nou contracte de recollida i la millora del reciclatge als pobles petits la comarca podria estalviar-se força diners per les tones que deixarien d’entrar a l’abocador.

Sobre Gironella i Puig-reig: “M’hauria agradat que equiparessin preus”

Gironella i Puig-reig optaran per aplicar un increment menor al que patirà la resta de la comarca. En concret, tots dos municipis deixen el rebut als 128,50, és a dir, 10,50 euros menys que la taxa de la resta de la comarca. La idea no ha acabat d’agradar al president, tot i que ha defensat que “són lliures de fer-ho” i ha celebrat que “és la manera que han trobat per subvencionar els seus veïns”. Això sí, Lara no ha amagat que hauria preferit un altre titular: “M’hauria agradat que equiparessin preus amb nosaltres”.

Tant l’Ajuntament de Gironella com el de Puig-reig tenen el seu propi contracte de recollida de residus. Això els permet gestionar ells mateixos la recaptació del rebut de les escombraries, com tots els impostos que també recapten. Precisament els dos ajuntaments aprofitaran diners que recullen a través d’altres impostos per abaratir el rebut de les escombraries respecte al de la resta de la comarca. Però això el Consell no ho pot fer perquè recapta aquests impostos a la resta de pobles, sinó que ho fan els ajuntaments. Lara ha confirmat que, fins ara, cap ajuntament no ha posat sobre la taula la idea d’aportar part de la recaptació d’impostos a abaratir el rebut, tot i que ho entén perquè “van signar la dispensa per delegar el servei a un altre ens”.

“Afirmacions demagògiques allunyades de la realitat”

Lara, ha rebutjat les acusacions dels opositors i ha fet una crida “a la responsabilitat per continuar treballant plegats, sumar esforços per millorar els serveis que es presten als berguedans que com el de la gestió de residus són bàsics”. El president veu les crítiques de l’oposició com “especulacions i afirmacions demagògiques allunyades de la realitat”, i considera que “no és el camí per avançar”.

Per tot plegat, Lara demana unitat a totes les forces i reitera “la política de mà estesa per treballar plegats i assolir els reptes que tenim plantejats com a comarca i fer-ho des de la lleialtat institucional i el respecte”.

El Consell assumeix el dèficit “per no carregar més les famílies

El 10,2% és l’increment de l’IPC, que necessitava ser actualitzat. Però que els contribuents el paguin no liquidarà el dèficit de 600.000 euros que ja hi va haver l’any passat en el servei. El 2021 la gestió va costar 5,2 milions i se’n van ingressar 4,6. Aquest decalatge l’assumeix el Consell que, segons Lara, “fa un esforç per no carregar-ho a la ciutadania i més en aquests moments de crisi i amb una inflació desbocada com no s’havia vist en els darrers trenta anys“.

En aquest sentit, el president ha assegurat que” és clar que el rebut no s’apuja per un caprici sinó perquè no hi ha més remei”. I ha destacat que l’augment “serà molt menor del que realment tocaria per cobrir les despeses”. Ha exposat que els costos del servei-benzina dels camions de recollida, cànon d’entrada a l’abocador, etcètera- han anat augmentant, però els ingressos com per exemple la recaptació dels rebuts que paga la ciutadania perquè li recullin les deixalles i la gestió del servei, no.

Increment del 66% del preu del cànon d’entrada de residus a l’abocador

Un dels costos destacats de la gestió de residus que han d’acabar pagant els ciutadans i una de les raons que provoca l’encariment del rebut és el cànon -una mena de “peatge”-, per cada tona de residus abocada a Font Ollera que el Consell Comarcal ha d’abonar a l’Agència de Residus de Catalunya. Del 2018 al 2022 aquest preu s’ha encarit un 66% fruit de l’augment exponencial que ha patit: el 2018 es va pagar 35,60 euros per tona, el 2021 el cost va ser de 53,10 euros, aquest 2022 es paga 59,10 euros i la previsió pel 2024 és que s’enfili 71,60 euros.

El 2021 el Consell va haver de pagar 313.757 euros pel cànon dels residus municipals. Si no es fes el porta a porta i hi hagués l’anterior model de contenidors de lliure accés, aquesta factura hagués estat un 128% més cara: hauria costat 717.010 euros. El 2020 la factura del cànon va ser de 256.283 euros i s’hauria enfilat fins els 635.992 euros si es mantingués el model de contenidors oberts sense identificar els usuaris.

Pel 2024, la previsió és que, amb el porta a porta i amb el nou model als municipis petits, aquest cost sigui de 385.591 euros, un 60% menys que els 966.816 euros que costaria si no s’apliqués aquest model de recollida de residus.

Reducció del 54% del nombre de tones entrades a l’abocador

Des del 2018 i fins al 2021 el nombre de tones de residus municipals que han entrat a l’abocador comarcal s’ha reduït un 54%. Ha estat gràcies a la implantació del porta a porta a 12 municipis dels 31 de la comarca el darrer trimestre del 2018. Aquell any  l’abocador comarcal va rebre 10.876,60 tones de residus. El 2019 va ser la primera anualitat sencera amb porta a porta i el nombre de tones abocades va baixar en picat: van ser 5.329,44 tones. El 2020 foren 5.441,27 tones de residus municipals i el 2021, 5.908 tones.

La reducció del nombre de tones que arriben a l’abocador li allarguen la vida útil i fan que la factura que es paga per abocar-hi residus no sigui tan alta com seria si es mantingués el baix nivell de reciclatge del Berguedà d’abans del porta a porta, conclou el govern comarcal en el seu comunicat de defensa.

X