Els Castellers de Berga tanquen temporada d’actuacions carregant la torre de 7 a casa

Els de la camisa blava són de les poques colles del país que enguany ja han millorat el nivell del 2019, l'últim any abans de la pandèmia

Bon final de temporada dels Castellers de Berga. Els de la camisa blava van descarregar dissabte, a la plaça de Sant Pere, el quart 4 de 7 amb agulla de la temporada i el cinquè 5 de 7. A banda, van carregar el 2 de 7 en última ronda i van quedar a ben poc d’aconseguir descarregar-lo. Com a conseqüència de la caiguda, dues persones van ser ateses, però no hi va haver ferides de gravetat.

Tot plegat va ser en l’última actuació de la temporada, la II Diada Xavi Batriu, una jornada en solitari on la colla de la ciutat es va atrevir a fer un pilar en moviment per obrir la llauna. El pilar es va alçar a l’altura del Museu Comarcal i va caminar fins als peus de l’Ajuntament. Allà l’enxaneta i la terça van ser estirades cap al balcó. Després van venir els tres castells i la jornada va cloure amb 3 pilars de 4 simultanis.

La de dissabte era l’última actuació dels Castellers de Berga aquesta temporada, però no la cloenda d’activitats. Dissabte 26 de novembre hi haurà un sopar de final de temporada que culminarà amb el concert al pavelló d’Esperit de Vi, Pirat’s Sound Sistema, Brams, DJ Siles i PD Toni Malé. Són alguns dels noms que havien d’ocupar l’escenari de la plaça Cim d’Estela, per Patum, però que finalment no ho van poder fer per l’embolic amb la residència i han estat reprogramats per l’Ajuntament.

https://twitter.com/cdberga/status/1591537520399241217

Els Castellers de Berga ja milloren números d’abans de la pandèmia

La temporada dels Castellers de Berga té diverses dades per presumir. Els de la camisa blava són una de les poques colles del país que, a aquestes alçades, ja millora el nivell que tenia el 2019, l’últim any abans de la pandèmia. Després de tant temps aturats pel coronavirus, moltes colles han hagut de començar a treballar pràcticament des de zero i això implica que la majoria encara són lluny del seu sostre. Els sostre dels berguedans és el 2018, quan van arribar a culminar el 4 de 8. Encara no hi han arribat, però ja estan per sobre del que van fer l’any següent, el 2019.

Tot plegat és el que s’extreu del rànquing elaborat pel web especialitzat Portal Casteller. Té en compte les tres millors actuacions de la temporada i les compara amb les tres millors de l’últim any d’activitat abans de la pandèmia, el 2019. Enguany la millor actuació dels berguedans ha estat aquesta última, la Diada Xavi Batriu, amb el pilar de 4 caminant i els 3 pilars de 4 finals, descarregant el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7, i carregant la torre de 7.

La segona millor jornada va ser al Concurs de Castells de Torredembarra, que de fet es van endur juntament amb els Nois de la Torre. Hi van descarregar el 5 de 7, el 7 de 7, el 4 de 7 amb agulla i tres pilars de 4. I la tercera actuació de l’any va ser a mig estiu, pel 10è aniversari de la colla, a Berga: 2 pilars de 4, 4 de 7 amb agulla, 5 de 7, 3 de 7 amb agulla i dos pilars de 4.

Una altra dada significativa del moment de la colla és que la torre de 7 carregada aquest cap de setmana feia tres anys que es resistia. L’última que van fer va ser el 10 de novembre del 2019. Aquella seria l’última actuació amb la colla de Xavi Batriu, que va morir en un accident mesos després. Quatre anys més tard, els castellers han portat a plaça altra vegada la torre, en una diada que per segon any consecutiu recorda i homenatja Batriu.

X