Guardiola renta la cara al barri Bastareny, seguint la línia del que ja es va fer a la zona de l’Estació

Segons l'alcalde, és una de les poques zones del municipi on quedava pendent actuar per "fer més amable el carrer". S'hi destinen uns 110.000 euros que venen d'un ajut de Diputació de Barcelona

Nova actuació d’embelliment de la via pública a Guardiola de Berguedà. L’Ajuntament ha rebut una subvenció que ronda els 110.000 euros per embellir el barri Bastareny, que és al nord del municipi. L’acció dona continuïtat a les millores que ja es van fer a la plaça de l’Església -que fins fa pocs anys era de ciment-, a la plaça de l’Ajuntament i els seus accessos, i al barri de l’Estació -on també es va canviar el quitrà per llambordes.

L’alcalde del municipi, Josep Lara, ha explicat que el barri Bastareny era una de les poques zones on quedava pendent actuar per “fer més amable el carrer”. A més, ha apuntat que és una zona “allunyada del nucli central i on es fan poques accions” i ha catalogat l’obra com a “reforma integral de tot el paviment”. A banda, s’hi posaran elements com torretes o bancs per fer més agradable l’espai públic.

La subvenció que ha rebut l’Ajuntament ve de la Diputació de Barcelona i permet cobrir pràcticament tota l’obra. L’Ajuntament hi ha de posar una petita part, que correspon a personal tècnic per a la redacció del projecte.

A banda, Lara ha afegit que s’han trobat tres carrers on els tubs del subministrament són d’uralita i s’han de canviar. Per poder-ho fer, l’Ajuntament ha demanat un altre ajut, que ja se li ha concedit, i per tant seran substituïts en poques setmanes. Un cop s’hagin substituït, també s’actuarà en el paviment, per instal·lar-hi les llambordes que lluiran a la resta del barri.

X