El 4 de 8, descarregat: els Castellers de Berga toquen el seu sostre, cinc anys després

La colla va recuperant de mica en mica en nivell que tenien abans de la pandèmia

La plaça de Sant Pere va viure la diada castellera més lluïda de la història de la colla aquest dissabte. La III Diada Xavi Batriu va ser tot un èxit i els Castellers de Berga van clausurar una temporada que frega l’excel·lència.

El més impactant de la tarda va ser sens dubte la càrrega i descàrrega del 4 de 8, una estructura que els berguedans només havien carregat i descarregat en dues ocasions, la primera fa 6 anys, també a la plaça de Sant Pere, i la segona va ser l’any 2018 a concurs. Des d’aleshores, no havien tornat a carregar-lo, ni tan sols ho havien intentat durant els últims 5 anys, i poder-lo tornar a aixecar va ser un esclat d’alegria per tothom. Marc Rovira, cap de colla dels Castellers de Berga, va quedar sorprès per l’eufòria de tothom, i és que segons explica, “normalment són molt poc efusius celebrant els nous castells que descarreguen, i que, en canvi, aquest dissabte, tothom va embogir i fins i tot a algú li van caure algunes llàgrimes”.

Els blaus, però, no en van tenir prou, i també van carregar i descarregar amb molta seguretat un 5 de 7 i un 7 de 7. Rovira, es mostra molt satisfet amb l’actuació de dissabte i diu que “es nota que la colla va recuperant el nivell que hi tenia abans de la pandèmia, i que la diada d’aquest dissabte, és la més espectacular que han fet mai a la plaça de Sant Pere”.

La diada més social

Els Castellers de Berga, però, no van ser els únics protagonistes de la jornada, i és que dissabte a la tarda també es van portar a plaça els castells preparats pels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà i els nois i noies de la Fundació La Llar, que van realitzar fins a tres estructures, que tot i ser senzilles van demostrar l’aprenentatge dels joves gràcies a la iniciativa “Castells amb tothom”. De fet, Marc Rovira deixa de les estructures en un segon pla i posa tot l’èmfasi en “el valor social que el projecte ha portat a la ciutat”.

La diada, doncs, va superar totes les expectatives i va finalitzar de manera festiva al Cine Catalunya, on els Castellers de Berga van celebrar el final de temporada en un ambient festiu.

X