Audiència 2023: L’Aquí Berguedà creix un 91,2% i frega les 100.000 pàgines vistes al mes

El web duplica usuaris únics respecte l'any anterior i guanya impacte amb el periodisme digital de proximitat

Aquí Berguedà en format tauleta i mòbil

L’Aquí Berguedà acaba de tancar un any de rècord: el 2023, els usuaris únics s’han disparat un 91,2% respecte l’any anterior, i el nombre de pàgines visites ja frega les 100.000 de mitjana mensual, segons les dades auditades per OJD Interactiva.

Es tracta d’un creixement mai vist en els més de 15 anys d’història de la publicació, i d’un èxit sense precedents del periodisme de proximitat al Berguedà.

Cada mes, han passat de mitjana per la web de l’Aquí Berguedà 38.212 persones, gairebé el doble que el 2022 (19.987, un creixement del 91,2%), i tantes com gairebé tota la població de la comarca. Han fet de mitjana 70.164 visites i han llegit 94.167 pàgines cada mes.

Periodisme digital de proximitat

En l’últim any, l’Aquí Berguedà ha fet una transformació profunda, incorporant formats multimèdia, gràfics interactius i nous llenguatges digitals. I, en els continguts, el web ha posat l’usuari al centre, pensant en tot moment en els interessos i en les inqueituds de la població.

L’aposta digital first, que col·loca el digital en primera posició, no ha estat un obstacle per al creixement en la penetració de la revista mensual en paper, amb 6.000 exemplars.

Any electoral i notícies sorpenents

La cobertura de les eleccions municipals és un exemple d’aquesta nova manera d’explicar les notícies, amb tota l’exhaustivitat, poble a poble, aprofitant totes les eines d’internet, i al carrer, amb el debat de candidats a Berga, i la portada de la revista en paper, feta amb dron al campanar de Sant Francesc.

El cas de la doctora falsa de l’hospital de Berga, la investigació per l’atac al fill de l’alcalde de Sant Jaume de Frontanyà i la macrooperació antidroga de Gironella han marcat la crònica policial, i s’han situat entre les notícies més llegides. També s’han colat al rànquing informacions avançades per l’Aquí Berguedà, com el projecte de tren-tramvia fins a Berga, el futur tanatori a la discoteca Menfis, la carretera que projecta el govern a la Valldan i l’anunci de la primera venda d’una parcel·la del nou polígon d’Olvan a l’empresa Planabel.

Xarxes socials i serveis públics

Les bones xifres d'audiència de l'Aquí Berguedà el 2023 no s'expliquen sense l'aposta ferma per les xarxes socials i el periodisme mòbil. L'any passat, l'Aquí Berguedà va complementar els perfils a X i a Facebook amb una nova aposta a Instagram, amb stories diàries amb totes les notícies i reels de vídeo, com el que explica el projecte APEU del carrer Major de Berga, que acumula més de 17.000 visualitzacions.

L'agenda cultural Sortim i els serveis de mobilitat i de farmàcies de guàrdia, entre d'altres, han complementat l'oferta informativa del web.