Cars Berga

General

Berga formarà part del patronat que gestiona la Universitat de Vic

Berga formarà part del patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) que és l’òrgan que gestiona la Universitat de Vic. Berga serà part de la gestió d’aquesta universitat juntament amb Manlleu, Ripoll i Olot, dins els plans del centre osonenc d’estendre’s a les comarques veïnes. L’acord no comporta que l’Ajuntament de Berga hagi de fer cap aportació econòmica, però obre la porta a què la ciutat pugui acollir en el futur alguns estudis universitaris. En cap cas es crearia allò que es podria anomenar Universitat de Berga, però la ciutat podria acollir un centre vinculat a la Universitat de Vic que oferís alguns estudis concrets.
L’alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, ha explicat al programa “Berguedà Matí” de Ràdio Berga que, de moment, encara no se sap quan serà efectiu l’ingrés dels quatre municipis al patronat. Segons l’alcalde, podria ser qüestió d’alguns mesos, ja que ha calgut fer una modificació dels estatuts per fer possible l’entrada. Gendrau preveu que una de les primeres conseqüències d’aquest acord podria ser que Berga acollís algun curs d’estiu de la Universitat de Vic, com ja es fa amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Manresa, amb la qual s’organitza la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, o amb els Juliols de la Universitat de Barcelona.
Avui l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, juntament amb els alcaldes d’Olot, Lluís Sacrest; de Manlleu, Pere Prat; i l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà visitarà la Universitat de Vic, s’ha reunit amb la rectora, Assumpta Fargas i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, per parlar d’aquest tema i visitar les instal·lacions del centre universitari.

Comentaris