First Stop

General

El primer Congrés d’Ecoturisme consciencia sobre el turisme rural sostenible

120 establiments de turisme rural de Catalunya compten amb el distintiu de Garantia i Qualitat Ambiental, que vol dir que aposten per un turisme rural sostenible i allotjaments ecològics. Aquest ha estat, precisament, el tema del primer Congrés d’Ecoturisme de Concatur (Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural), que s’ha fet durant tot avui al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. En la inauguració de la sessió el subdirector d’Ordenació Turística de la Generalitat, Joan Domènec Abad, ha destacat que el turisme rural és una “aposta estratègica” del seu departament, pels valors i beneficis que comporta per al país.
Es vol anar més enllà de l’allotjament turístic i conscienciar als propietaris de les cases rurals que apostin per la sostenibilitat. “És el futur”, segons Pere Oliu, president de Concatur.
Per la seva banda, el tècnic del Servei de Qualificació Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat, Santi Balaguer, ha apuntat que per les cases no és complicat adaptar-se per obtenir la qualificació d’establiment mediambiental. I ha afegit que cada vegada hi ha més consciència perquè es coneix la importància del distintiu de Garantia i Qualitat Ambiental.
Aquests són els aspectes que s’han treballat en el Congrés que s’ha fet avui. I no s’acaba aquí. Dijous de la setmana que ve, a Montbanc, es farà una nova sessió sobre l’agroturisme ecològic. La clausura serà l’endemà, 5 de juny, també a Montblanc.

Comentaris