General

Els paradistes del mercat de Berga canvien les bosses de plàstic per les biodegradables

Els paradistes del Mercat Municipal de Berga s’han adherit a una campanya de la Diputació de Barcelona per repartir bosses compostables. La iniciativa de foment del reciclatge es titula “Mercats Sostenibles” i fa mesos que ja s’ha desenvolupat a altres mercats catalans. Ara arriba al de Berga.
La Diputació destaca que els mercats són equipaments comercials que fomenten els hàbits sostenibles ja que s’hi va a comprar amb carretó o cistell i els productes s’emboliquen amb paper sense utilitzar plàstics. Per això, es vol repartir aquestes bosses als mercats. Els paradistes canviaran aquestes les bosses de plàstic per les compostables, que es fabriquen amb fècula de patata i, per tant, són cent per cent biodegradables.
A més, s’entregarà als clients un punt de llibre que informa dels beneficis de la campanya. La Diputació de Barcelona, que assumeix el cost de les bosses i del punt de llibre, lliura a cada ajuntament 5.000 bosses compostables per a cadascun dels mercats municipals. El primer municipi en repartir les bosses va ser Martorell, en el mercat municipal de les Bòbiles. Aquesta campanya també ha passat per Vilanova i la Geltrú, Sant Celoni, Sant Just Desvern, Barcelona i Mollet del Vallès.

Estic amb tu

Comentaris