General

Els PSC qüestiona la idoneïtat que el Consell Comarcal compri un nou local

El PSC qüestiona la necessitat que el Consell Comarcal del Berguedà compri un nou local per traslladar-hi serveis. Els socialistes, a l’oposició al Consell, consideren que després del debat que es va generar quan el Consell no va poder assumir tota la despesa del transport escolar no obligatori, que van acabar pagant els ajuntaments, ara es vulgui invertir prop de 1,2 milions d’euros en la compra d’un nou local.
El portaveu del PSC al Consell Comarcal, Abel Garcia, assegura que l’equip de govern del Consell “improvisa i va actuant sobre la marxa”. Els socialistes recorden que l’actual conjuntura econòmica no és la més favorable per fer un compra de tants diners i que, ara mateix, la comarca té altres prioritats. Per això, han proposat un canvi de data per l’obertura de les pliques de la licitació per l’adquisició del nou local i que s’estudiïn altres propostes alternatives com optar per un lloguer, una cessió d’ús o descentralitzar serveis.
El portaveu socialista al Consell lamenta la manca d’informació, ja que assegura que el projecte d’adquisició d’un nou local el van conèixer directament en un ple i diu que tampoc s’ha explicat com està previst pagar el crèdit amb el que es finançaria la compra. Els socialistes asseguren que amb aquesta nova iniciativa l’equip de govern del Consell “mostra poca previsió i planificació” en la gestió. Tot i així, Garcia remarca que estan disposats a col·laborar amb el Consell i demana més comunicació amb els ajuntaments.
A la nova seu, el Consell hi vol traslladar els serveis més propers als ciutadans, mentre que altres departaments amb funcions menys públiques es quedarien a l’actual seu del carrer Barcelona. Amb l’ampliació de les instal·lacions del Consell, la intenció també és millorar la imatge d’aquesta administració.

Estic amb tu

Comentaris