Mobilitat Berguedà

General

Berga representa un 0,048 % de la quota de mercat d’Espanya

Berga manté la quota de mercat al conjunt de l’Estat, segons l’Anuari Econòmic de La Caixa. Això vol dir que, l’any passat, la ciutat va aportar el mateix que el 2007 a l’economia espanyola. En concret, Berga té 48 punts de quota de mercat, o, dit d’una altra manera, un 0,048 % de l’economia espanyola es genera a Berga.
La quota de mercat és un indicador econòmic que es calcula tenint en compte la població de cada municipi i sis variables més, que indiquen els comportaments de consum en àmbits concrets.
En l’última dècada, Berga ha guanyat terreny en l’economia de l’Estat. Ha passat dels 40 als 48 punts, però ara fa dos anys que es manté estable.
En comparació amb capitals veïnes, Berga aporta a l’economia espanyola molt més que La Seu d’Urgell, i gairebé duplica la quota de mercat de Puigcerdà, Solsona i Ripoll. En canvi, es queda lluny de poblacions amb molts més habitants, com Vic, que té més de 100 punts, i Manresa, que s’acosta als 200, davant dels 48 de Berga.
Per indicadors, en els últims anys, destaca l’augment de les comunicacions i les telecomunicacions a Berga. Des del 2003, han augmentat un 16 % les línies de telèfon fix a la ciutat, i ara ja n’hi ha gairebé 9.000. També hi ha 4.000 línies de banda ampla per connectar-se a Internet.
D’entre els establiments, destaca l’augment de bancs i caixes, amb quatre oficines més a Berga en els últims cincs anys. Ara, hi ha 14 sucursals de caixes d’estalvi, i 4, de bancs.
I, pel que fa al motor, a Berga hi ha gairebé 13.000 vehicles, un 24 % més que fa cinc anys. Hi ha 8.000 cotxes, 3.000 camions i furgonetes i unes 2.000 motocicletes, ciclomotors i altres vehicles.

Estic amb tu

Comentaris