General

Els boscos de l’Alt Berguedà tanquen un estiu sense incendis gràcies a les pluges

Ja ha acabat a l’Alt Berguedà la campanya de prevenció d’incendis forestals i ha ho ha fet sense gairebé cap incident. Les pluges i els ruixats que hi ha hagut al llarg de l’estiu, bàsicament tempestes de tarda, han fet que la humitat de l’ambient fos alta. A més, els boscos arribaven molt verds als mesos de calor.
A partir d’ara, el risc d’incendis és menor, perquè hi ha molta aigua en rius i rieres i el subsòl de les zones més muntanyoses està més humit. Per això, la campanya preventiva acaba a l’Alt Berguedà que al Baix. De tota manera, el president de l’ADF Sobrepuny, Romuald Freixa, demana que es mantingui l’alerta, perquè, a vegades, els incendis a muntanya arriben a l’hivern, quan la vegetació està més seca.
En les últimes setmanes, els informadors de la Diputació de Barcelona han recorregut els municipis de la zona nord de la comarca per controlar els riscos al bosc. Una campanya a què Freixa posa molt bona nota.
Ha estat un estiu tranquil, en què només ha calgut fer un parell o tres de sortides per incidències menors, per exemple, per un petit incendi de palla al votant d’una màquina recol·lectora a Sagàs, en què també van intervenir les ADF de l’Alt Berguedà.

Estic amb tu

Comentaris