General

Els gossos d’atura han competit a Castellar de n’Hug en un concurs que ha guanyat el pastor Josep M. Pleguezuelos

Catorze pastors (quatre menys dels que es preveien) han competit avui al concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug. Uns i altres han mostrat l’habilitat dels seus gossos d’atura conduint un ramat d’ovelles, i el guanyador ha estat Josep Maria Pleguezuelos, de La Canonja (al Tarragonès). Ho ha fet amb la seva gossa Nuca, que ha demostrat grans aptituds per guiar un ramat d’ovelles amb les indicacions del seu pastor.
Per darrera de Pleguezuelos, els altres dos millors pastors han estat Florenci Serra amb la seva gossa Perla, que ha quedat segon; i Josep Armengou, l’únic pastor participant de Castellar de n’Hug mateix, que ha estat el tercer classificat amb la seva gossa Boira. Han fet un bon paper davant d’una gran expectació de públic, ja que el certamen desperta cada any un gran interès a tot Catalunya. De fet, s’ha convertit en la millor promoció turística d’aquesta població de l’alt Berguedà. El bon temps d’aquest matí ha motivat els visitants i s’han acostat fins al Prat del Castell unes 5.000 persones.
El concurs de Castellar de n’Hug (que se celebra anualment des del 1962) forma part del Campionat de Gossos d’Atura dels Països Catalans, que es tancarà diumenge que ve a Ribes de Freser. El d’avui a Castellar de n’Hug era el penúltim i això feia garantir –a mig matí– l’emoció. Així ha estat. S’ha vist un concurs molt disputat, amb la participació de pastors de nivell, segons ha destacat el tinent d’alcalde de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà.
El pastor que avui ha quedat primer al concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug, Josep Maria Pleguezuelos, té molts números de guanyar el campionat, i si ho fa, es proclamarà campió de Catalunya per quart any consecutiu.

Estic amb tu

Comentaris