General

Veïns de Viladomiu Nou reclamen un accés digne a l’antiga carretera C-16, en sentit nord

Veïns de Viladomiu Nou es queixen que fa deu mesos (des de l’1 de novembre passat) que no tenen un accés digne a l’antiga carretera C-16. L’accés de sortida en vehicle en direcció nord (sentit Gironella) es va haver de tancar per una esllavissada de terra i pedres, tenint en compte que representava un perill. El tall va obligar a buscar una via alternativa perquè els veïns de la colònia es poguessin incorporar a l’antiga C-16 en sentit nord. Primer es va obrir un accés des de la carretera 1411 amb incorporació a l’alçada del Guixaró, i després, un vial que passa pel costat de La Granja, és a dir per la zona de la botiga de calçats. Aquest accés és el que fan servir en aquests moments però no es troba en condicions òptimes. Segons ha explicat a Ràdio Berga Joan Garcia, veí de Viladomiu Nou,”no hi ha bona visibilitat”.
La intenció és arreglar i condicionar aquesta sortida perquè acabi sent la definitiva per sortir de Viladomiu Nou cap a Gironella. S’hi està treballant, tot i que de moment encara no s’han vist moviments de màquines en aquesta zona. Ni han començat les obres per deixar en bon estat aquesta sortida, ni tampoc s’actua en el tram que hi va haver l’esllavissada ara fa deu mesos. És un tram que encara continua tallat a la circulació, i segueix sent un perill perquè hi ha roques que es podrien desprendre i caure. Ho ha assegurat Joan Garcia.
De moment no s’han pres mesures per arreglar el tros de l’esllavissada perquè hi havia polèmica sobre la titularitat en aquest tram de carretera, i ni l’Ajuntament, ni la Generalitat ni la Diputació hi actuaven. Un cop s’hagi traspassat a l’administració que correspongui s’hi actuarà per garantir la seguretat. Això és el que reclamen els veïns de Viladomiu Nou.

Estic amb tu

Comentaris