General

La Gala de Queralt se cenyirà als actes religiosos davant la dificultat d’organitzar més activitats

Tot està preparat per celebrar la Gala de Queralt, que serà el dimarts de la setmana que ve, dia 8 de setembre. De fet, les novenes ja han arrencat avui a la tarda amb la missa dedicada als religiosos i religioses. La celebració es restringeix, un any més, als actes religiosos ja que segons ha explicat a Ràdio Berga el mossèn de Queralt, Ramon Barniol, és molt difícil organitzar altres activitats, ja que són dates en què hi ha la competència de moltes festes majors. A més, com que el dia de la Mare de Déu és la setmana prèvia a l’inici del curs escolar fa que sigui molt complicat mobilitzar els infants i joves per participar-hi. Enguany no es farà el concert, perquè com que la festa s’escau entre setmana atrauria menys públic, ha dit mossèn Barniol.
Pel que fa a la Gala, se seguirà fil per randa el programa d’altres anys, amb la missa a la cova, a les 9 del matí, i l’ofici solemne en el qual participarà mossèn Lluís Tollar, a les 12 del migdia. També hi haurà l’actuació de l’Orfeó Berguedà, el lliurament de les Orenetes 2009, les sardanes amb la Cobla Pirineu i la volada de parapents. Una diada que se cenyirà a la tradició i que s’espera que, si el temps hi acompanya, atregui centenars de persones.
Abans, però, hi haurà novena dijous, diumenge i dilluns. D’aquesta manera es vol que la gent s’acosti a Queralt al llarg de tota la setmana i no es concentri en un sol dia.
Durant tots aquests dies, a l’entrada de l’església, es podrà veure una exposició de fotos històriques del Santuari. També és previst, que en els propers dies, es porti a les residències de gent gran de Berga la còpia de la Mare de Déu de Queralt, perquè els més grans també puguin participar en la celebració de la patrona de la ciutat.
De l’organització dels actes se n’encarreguen majoritàriament els capitans, que enguany són els matrimonis Montes-Barcons i Sensada-López i els solters Joan Miquel Pujols, Ivan Otaola, Marta Casadesús i Giannina Aztarain.
I perquè el dia de la Mare de Déu el santuari llueixi, s’han anat fent petits arranjaments per millorar-ne la imatge. Per exemple, s’han renovat les catifes situades als accessos, que s’han fixat a terra. També s’ha arranjat part de la façana de ponent i del cantó de la carretera, aplicant-hi una arrebossat i una capa de pintura.
Tant per assistir a la novena com a la Gala hi haurà servei de busos, que sortiran una mitja hora abans de cada un dels actes. Per a més informació es pot trucar al telèfon d’Alsina Graells, el 93.821.04.85.

Estic amb tu

Comentaris