General

El Berguedà programa actes per aquest divendres, Onze de Setembre

El Mercat de Montmajor, que transporta els visitants en un mercat dels anys vint, és la proposta que més es diferencia de la resta que es fan demà, per la Diada. A altres poblacions de la comarca se cenyeixen als actes més institucionals. A Berga, es faran, com cada any, parlaments dels diferents partits polítics davant de l’estàtua de Rafael Casanova, de 10 del matí a 12 del migdia. A 2/4 d’1, ofrena floral i actuació del Quintet del Metall de l’Escola Municipal de Música de Berga i la col·laboració del poeta Xavier Gonzàlez-Costa.
I a les 7 de la tarda, al Casal d’Europa del Berguedà, organitzat per Òmnium Cultural es farà el lliurament de Premis Climent Forner 2009. Uns guardons que s’entregaran per primera vegada i que volen reconèixer els mèrits dels nouvinguts, que s’han integrat fàcilment a la comarca aprenent el català i fent-lo servir. Després, hi haurà un recital de cant a càrrec de la soprano Araceli Esquerra, i Xavier Guitó al piano.
A ¾ de 8 del vespre, a la plaça Viladomat, es faran sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu.
Entre d’altres poblacions del Berguedà que organitzen actes hi ha Avià. I en aquest cas es fan avui. A 2/4 d 9, sopar de carmanyola a la plaça de l’Ateneu, a les 10 concert i ball de pagès amb el grup Tururut Bonaigua, i a les 12 de la nit, pujada amb torxes al Tossal per posar la senyera.
I a Vilada, aquest dijous a la nit, a les 10, marxa de torxes. Se sortirà des de la plaça de l’Església. Cada torxa val 3 euros. Al final de l’acte es llegirà el manifest i al final hi haurà coca i xocolata per tothom.

Estic amb tu

Comentaris