General

L’alcaldessa de Capolat, en principi, no es tornarà a presentar, perquè la crisi passa factura als Ajuntaments

La crisi passa factura als Ajuntaments i desmotiva a molts alcaldes. La manca de recursos econòmics per fer projectes ha fet que l’alcaldessa de Capolat, Carme Boixader, no tingui la intenció de tornar-se a presentar com a alcaldessa en les properes eleccions municipals, l’any 2011. Ha dit que ara comencen a arribar subvencions del 2007, amb la qual cosa no s’ha pogut treballar, ni molt menys al ritme del mandat anterior, i els projectes s’han endarrerit molt. Això l’ha desmotivat de cara a tornar-se a presentar d’aquí dos anys, tot i que també té clar que no vol deixar projectes embastats i a mitges. Vol assolir les fites, i per això si d’ara fins al 2011 no les assoleix, serà en l’únic cas que es plantejarà repetir com a candidata, ha argumentat.
La intenció de Boixader és no presentar-se com a alcaldessa i si ho fa tampoc no té clar que ho torni a fer per ERC, perquè ella és d’esquerres, republicana i independentista, ha dit, i pensa que ara ERC no compleix aquests paràmetres.
Carme Boixader és alcaldessa de Capolat per ERC, és militant d’aquest partit, però també és membre de Reagrupament i coordinadora de la Catalunya Central d’aquesta associació cívica de caire polític, que lidera Joan Carretero. Assegura que no és incompatible i per això no ha renegat d’ERC, des d’on tampoc li han cridat l’atenció.
Al Berguedà, Reagrupament va inaugurar local a Berga a finals de juliol i compte amb més d’una vintena d’integrants. Segons ha explicat Carme Boixader, la majoria no havien militat en cap partit abans, tot i que reconeix que si que n’hi ha que s’han donat de baixa d’Esquerra i ara formen part de Reagrupament. Altres, en canvi, com és el cas de Carme Boixader, continuen sent militants d’ERC però combregant més amb les idees de Reagrupament, que té dos eixos bàsics: la independència de Catalunya i la dignificació política.
Reagrupament al Berguedà participarà demà, 11 de Setembre, a un homenatge al General Moragues, que es farà a Barcelona organitzat per Reagrupament. A 2/4 d’11 del matí es farà una ofrena al monument a Rafael Casanova. I a les 12, homenatge al General Moragues, amb la intervenció de Xavier Hernández, catedràtic de Ciències Socials; Toni Strubell, filòleg; i Joan Carretero que lidera el moviment. Després, ofrena floral al monument de Moragues, al Pla de Palau (al costat de la plaça Pau Vila). A les 2, arrossada. I a les 5 els membres de Reagrupament participaran a la manifestació que es fa a Barcelona “Som una nació, volem un estat propi”.

Estic amb tu

Comentaris