Borredà, Societat

Borredà valora “molt positivament” l’augment de la seguretat a la C-26 per la prohibició de camions grans al tram Ripoll – Berga

Borredà valora “molt positivament” l’augment de la seguretat a la C-26 per la prohibició de camions grans al tram Ripoll – Berga

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha valorat “molt positivament” l’augment de la seguretat i el menor risc d’accidents que assegura que hi ha al tram de la C-26 entre Ripoll, Les Llosses, Borredà, Vilada i Berga després que s’hi senyalitzés la prohibició del pas de vehicles de més de 12 metres de llargada. “A dia d’avui tots els habitants d’aquestes contrades circulem amb una molt més gran tranquil·litat i seguretat”, ha valorat Roma.

Pel batlle de Borredà “dos mesos després de la col·locació dels senyals, s’ha aconseguit foragitar els grans vehicles i només circulen els autocars que fan servei en algun punt d’aquest recorregut, tal com està autoritzat, i alguns altres camions de transport de fusta, i prou”.

Joan Roma ha afegit que “s’està complint plenament l’objectiu perseguit, després d’anys de reivindicació”. Aquest fet demostra, pel representant consistorial de Borredà, que “quan les queixes són justes, i els governs en prenen consciència, els problemes poden trobar solució.  De ben segur hem evitat accidents que podien haver acabat molt malament”.

La nova senyalització que es va col·locar fa escassos dos mesos prohibint el pas de vehicles de gran tonatge per la carretera C-26 que enllaça Berga i Ripoll, doncs, ja ha començat a tenir resultats. En diverses ocasions l’alcalde de Borredà, Joan Roma (PSC), ja havia fet arribar al departament de Territori la seva preocupació per les múltiples incidències en aquest tram, causades per camions que quedaven encallats en algun punt del traçat, amb les conseqüents molèsties pel tancament de la carretera fins a resoldre el problema.

Amb data d’aquest mes d’abril, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ramon Font, va comunicar als municipis afectats ja la decisió de procedir a senyalitzar de forma immediata la restricció de pas a camions de més de 12 metres de longitud, en el tram Berga – Ripoll. Una mesura que posteriorment va aplicar-se.

FOTO: Tram de la C-26 al seu pas per Borredà. AUTOR: Arxiu/agències

C-26 Camions de gran tonatge Carretera Departament de Territori Les Llosses

Estic amb tu

Comentaris

 • Esteve Amills Sisó

  Aixó que el arcalde diu no es ben cert, puix el divendres 12 de juny, a tres quarts de una del migdia, en el kilòmetre 62 de la dita carretera em vaig creuar amb un camión amb remolc, que sobrepasava de molt els 12 m. que diuen permesos. Tots dos varem tenir que maniobrar per seguir el camí fins a destí.
  Conec altre gent que s’ha trobat amb el mateix problema.
  D’accidents, en una carretera que el seu traçat no permet passar de 45 K/h, es gairabé segur que no ni hauran mai. I si n’hi ha, només seran ansurts.
  Sabut es que qualsevol motiu es bó per veure el nom (si pot ser en negreta, millor), i en qualsevol mitjà de comunicació.
  Estaran amb mi, que aixó, notícia, notícia, no ho es. Només es que: “encara que sigui per mal, de mi que es par-li”

  • asdf

   Som varis els que circulem a velocitats mitjanes de 80-100km/h amb velocitats puntuals de 140-160km/h.

   • Esteve Amills Sisó

    En la carretera C-26, la velocitat màxima permesa es de 80 km/h. I es “recomana” (en senyals en blau) la de 50 km/h.
    Sr. “asdf”, vostè mateix !!!