Puig-reig es consagra com el bressol de la novel·la històrica amb la segona edició de la Festa del Llibre

Puig-reig tornarà a ser l’epicentre de la novel·la històrica catalana aquest abril. El proper dia 7 el municipi acollirà la segona edició de la Festa del Llibre i la Novel·la Històrica en una jornada que l’Ajuntament pretén que sigui “una festa cultural global“.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 23 autors reconeguts en l’àmbit de la novel·la històrica. Faran xerrades sobre les seves obres i respondran les preguntes dels lectors des de la plaça Mestre Badia, que un any més tornarà a ser l’ull de l’huracà de la festa. Entre aquests actors hi haurà Maria Carme Roca, David Martí, Coia Valls, Sílvia Tarragó, Ramon Soler, Jesús Ávila, Jordi Matilló, Ramon Gasch, Andreu Gonzàlez, Berta Pichel o Fernando Garí.

Com l’any passat, el cartell torna a ser de luxe i el format, a grans trets, també es repetirà. “L’any passat ja vam veure que funciona, i no volem tocar-lo massa”, ha recalcat el regidor de Cultura, Jesús Subirats, en roda de premsa. Segons ha dit, és un esdeveniment que “no es basa tant en el nombre d’assistents”, sinó en la seva singularitat.

Les novetats

 

La festa de la novel·la històrica és un producte inèdit a Catalunya i, aquest any, no només consolida el format de la primera edició, sinó que amplia l’oferta amb noves activitats com l’intercanvi de punts de llibre o les xerrades a la sala de Plens sobre els almogàvers i l’esoterisme templer.

Però la principal novetat d’enguany serà en el tancament de la jornada. Els protagonistes de la cloenda seran els Diables del Clot de l’Infern i la companyia Drakonia, que oferiran un espectacle medieval que promet causar un gran impacte en tots els assistents a la jornada.

 

A banda, la Biblioteca de Puig-reig organitza el 1r Concurs de Microrelats, que tindrà dues modalitats: l’infantil i la d’adults. Segons Queralt Ambròs, bibliotecària del poble, una altra funció de la Biblioteca serà, un cop més, dinamitzar l’activitat infantil. Per fer-ho, organitzarà una lectura de contes i diversos tallers de manualitats que se centraran en la temàtica de la novel·la històrica.

novel·la-historica

Nou punt d’informació turístic

La Festa del Llibre i la Novel·la Històrica també servirà per estrenar el nou punt d’informació turística de Puig-reig. D’entrada, el dia 7 s’ubicarà a l’entrada de l’Ajuntament amb una carpa, i allà tots els interessats podran informar-se de totes les activitats turístiques que es poden fer al poble (colònies industrials, rutes a peu, oci…). Passada la diada del llibre, l’oficina d’atenció als turistes tindrà el seu local físic a l’entrada posterior de l’Ajuntament (per la part de darrera de l’edifici consistorial).

En les properes hores, podreu consultar tots els actes de la Festa del Llibre i la Novel·la Històrica de Puig-reig al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.