La berguedana Marie Kapretz, restituïda com a delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya

El consell de govern de la Generalitat de Catalunya ha restituït la berguedana Marie Kapretz com a delegada del govern a Alemanya i a Luca Bellizzi Cerri com a delegat a Itàlia. Tots dos ocupaven els càrrecs quan el govern va tancar les delegacions i els va destituir en aplicació de l’article 155.

Kapretz és delegada del govern a Alemanya des de principis del 2016. El departament d’Afers Exteriors, aleshores amb Raül Romeva al capdavant, va designar la berguedana i va empènyer-la a tornar al seu país natal. Tres mesos abans d’assumir el càrrec a la delegació alemanya, Kapretz va deixar de ser regidora municipal a l’Ajuntament de Cercs.

Conseller Romeva i Marie Kapretz 2

El perfil de Kapretz

Casada amb Yorgos Konstantinou i mare de dos fills, Kapretz va néixer a Berlín l’any 1975. És graduada en Disseny per l’Escola Massana de Barcelona i s’ha format en planificació i realització de projectes d’emprenedoria social, lideratge estratègic i geopolítica i governança.

Vinculada al món polític local del 2007, es va presentar d’alcadable a Cercs liderant una llista d’Entesa pel Progrés, marca blanca d’ICV. El 2011 va liderar la llista del CLAM-AM, vinculat a ERC, i va repetir en les eleccions municipals del 2015. Ha estat regidora de Cercs (va deixar el càrrec voluntàriament el novembre del 2015), consellera comarcal del Berguedà, número 5 d’ERC en les eleccions europees del 2014 i membre de l’executiva comarcal d’ERC del Berguedà. Membre de l’ANC i d’Òmnium Cultural, parla alemany, anglès, català, castellà i grec.

X