L’ANC i Òmnium omplen 20 autocars al Berguedà per baixar a la manifestació de l’11-S a Barcelona

Vint autocars sortiran aquest dimarts al migdia des del Berguedà per participar a la manifestació de l’11-S a Barcelona. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural ompliran, així, una expedició més que l’any passat. En concret, 11 busos sortiran des de Berga i 9, des de la resta de la comarca. Tenint en compte que cada vehicle disposa de 55 places, unes 1.100 persones del Berguedà optaran pel bus per arribar a la gran concentració de la Diagonal.

Aquest any l’organització ha situat el Berguedà en el tram 21, a la part central de la concentració, entre la cruïlla amb el carrer Balmes i la cruïlla amb Rambla Catalunya. Segons han explicat fonts de l’ANC a la comarca, a hores d’ara queden molt poques places lliures per anar a Barcelona en bus. A Berga, està absolutament ple i només queden comptats tiquets en municipis més petits.

La Diada per la República començarà a les 17.14h, però l’organització demana que tothom sigui al seu tram a les 16h. El repte d’aquest any és fer una gran onada que vagi des del final de la concentració -el tram 37, al carrer Castillejos- fins a l’inici -al tram 0, a Palau Reial-. Per fer-ho possible, a les 17.14h tota la mobilització haurà d’estar en silenci per donar la sortida a la gran onada.

Un cop iniciada l’onada, un equip de voluntaris amb banderoles de color corall resseguiran la Diagonal i marcaran el ritme. Fins que les banderoles no passin pel seu costat, els concentrats han de restar en silenci, amb les banderes i pancartes abaixades. Un cop hagin passat les banderoles, els manifestants cridaran i podran alçar-se. Quan s’arribi a Palau Reial, la Diagonal haurà de ser un clam per a la República Catalana.

El Pedraforca, a la samarreta

“Directes al cim”. Aquest és el lema que fa possible que enguany la samarreta de la Diada tingui el Pedraforca com l’element principal. La samarreta és de color corall (el de les brides que van tancar les urnes de l’1-O), agafa la imatge del Pedraforca i inclou dos lemes: “Fem la República Catalana” i “Directes al cim”.

No és la primera vegada que el Berguedà agafa un paper important en la Diada de l’11 de Setembre. L’any 2016, Berga ja va ser un dels cinc epicentres que l’Assemblea Nacional Catalana va posar en el focus del món. La capital berguedana va esdevenir per un dia la capital de la cultura i va acollir més de 60.000 catalans en una mobilització inèdita i històrica al passeig de la Pau. Mai abans tantes persones s’havien concentrat a la ciutat. L’any passat la concentració va tornar a quedar centralitzada a Barcelona i enguany també tornarà a ser a la ciutat comtal. Això sí: el Berguedà serà present en la samarreta dels manifestants.

X