Les associacions de veïns de Berga exigeixen que en 10 dies hi torni a haver un TAC a l’hospital

Les associacions de veïns de Berga han alçat la veu per denunciar l’absència d’un TAC a l’hospital de Berga. Des de l’estiu passat, els pacients que necessiten fer-se la prova s’han de desplaçar a Manresa perquè l’aparell es va espatllar i no s’ha pogut substituir. L’Ajuntament, de qui encara depèn l’hospital a l’espera del traspàs de gestió cap a la Generalitat, va estudiar la compra i el lloguer del TAC, però finalment no ho ha pogut tirar endavant per motius burocràtics.

En aquest escenari, les associacions veïnals exigeixen a les administracions que solucionin el problema i tornin a dotar d’un TAC l’Hospital Sant Bernabé. Ho han fet a través d’un comunicat on asseguren no estar disposats a que passi més temps sense disposar de l’aparell: “Demanem i exigim que en un termini de deu dies se solucioni aquesta situació i que, tant els veïns del Berguedà com els professionals del centre, puguin disposar d’un aparell imprescindible per a la medicina i el servei hospitalari de casa nostra”.

A banda, el comunicat de les associacions reclama que l’aparell s’adquireixi nou: “No s’hi valen lloguers, cessions i compres d’aparells de segona mà, que tots sabem com acaba això (recordem el camió de ressonància magnètica de fa uns anys)”. En definitiva, consideren que l’hospital comarcal “no es pot permetre el luxe i la vergonya de no disposar del TAC”.

Denuncien manca de personal especialitzat

El comunicat també reivindica que “darrerament hi ha hagut un retrocés en els serveis que ofereix l’hospital” i, en alguns casos, aquesta mancança ha estat motivada per “la falta d’especialistes que puguin exercir al centre després de diverses jubilacions”. També lamenten que “els aparells i la infraestructura del centre està en mal estat o obsoleta”.

En aquest sentit, el comunicat demana al Departament de Salut de la Generalitat que “en un termini curt de temps solucioni la falta d’especialistes al centre perquè els serveis tornin a la normalitat”.