Berga

El Suprem tomba els canvis urbanístics que haurien permès l’ampliació de Liven al polígon de la Valldan

El Suprem tomba els canvis urbanístics que haurien permès l’ampliació de Liven al polígon de la Valldan

El Tribunal Suprem ha tombat definitivament la modificació del Pla Urbanístic Municipal (POUM) de Berga que hauria permès l’ampliació de les instal·lacions de Liven al polígon industrial de la Valldan. Al 2010, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat els canvis, amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP, ERC i PP. La reforma permetia fer una rotonda per accedir a la fàbrica en un espai on urbanísticament hi havia d’haver un espai verd.

L’acord municipal de l’octubre del 2010 va rebre, setmanes després, el vistiplau de l’aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Però, més endavant, un particular va presentar un recurs contra l’acord que la Generalitat i l’Ajuntament de Berga estaven a pocs dies de tirar endavant.

Des d’aleshores la qüestió va quedar aparcada, tant per les institucions com per l’empresa, que al 2017 va optar per ampliar les seves instal·lacions al polígon de Puig-reig en lloc de créixer a la Valldan. Hi va inaugurar una nova nau de 5.000 metres quadrats per fer-hi crispetes per a microones. Inicialment l’empresa volia fer aquesta ampliació a Berga però les traves urbanístiques van empènyer el canvi de plans.

Ara, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el director d’operacions de Liven, Ignasi Montagut, la idea de créixer al polígon de la Valldan està descartada. El creixement ha Puig-reig ha funcionat i “estem bé com estem”. Amb tot, l’alcaldessa inhabilitada, Montse Venturós, ha explicat en roda de premsa que el govern estudiarà si, amb les obres de millora que es preveuen fer al polígon en els propers mesos, es poden crear nous espais verds que compensin la creació de noves infraestructures, com la rotonda d’accés que pretenia fer Liven anys enrere.

Ajuntament de Berga Ignasi Montagut La Valldan Liven Montse Venturós Polígon Industrial de La Valldan Tribunal Suprem

Estic amb tu

Comentaris