Empreses

Montajes Rus comunica que vol acomiadar 66 treballadors de la mina i CCOO amenaça amb noves mobilitzacions

Montajes Rus comunica que vol acomiadar 66 treballadors de la mina i CCOO amenaça amb noves mobilitzacions
Treballadors de la mina de Vilafruns, mobilitzats. MAR MARTÍ / ACN

L’empresa berguedana Montajes Rus ja ha comunicat al personal que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 66 treballadors de les mines de Súria i Balsareny. El sindicat CCOO l’ha rebutjat perquè considera que “ara mateix no hi ha cap causa que justifiqui aquesta mesura, ja que suposa una provocació després dels últims accidents mortals ocorreguts a la mina de Vilafruns”.

CCOO ha plantejat a la direcció de Montajes Rus que retiri l’ERO i apliqui un expedient temporal mentre Iberpotash no decideixi reprendre l’activitat a la mina de Sallent, que va quedar aturada després de l’últim accident mortal. El sindicat també ha instat les direccions de Montajes Rus i Iberpotash a implementar les mesures de seguretat a la mina de Vilafruns per “reprendre l’activitat com més aviat millor” i per garantir que les persones que hi treballen no corrin cap risc.

Si en la propera reunió, prevista per a aquest dijous, la direcció de Montajes Rus no atén les reivindicacions del sindicat, CCOO no descarta iniciar noves mobilitzacions.

acomiadaments CCOO ERO mina Montajes Rus

Comentaris