Montajes Rus comunica que vol acomiadar 66 treballadors de la mina i CCOO amenaça amb noves mobilitzacions

L’empresa berguedana Montajes Rus ja ha comunicat al personal que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 66 treballadors de les mines de Súria i Balsareny. El sindicat CCOO l’ha rebutjat perquè considera que “ara mateix no hi ha cap causa que justifiqui aquesta mesura, ja que suposa una provocació després dels últims accidents mortals ocorreguts a la mina de Vilafruns”.

CCOO ha plantejat a la direcció de Montajes Rus que retiri l’ERO i apliqui un expedient temporal mentre Iberpotash no decideixi reprendre l’activitat a la mina de Sallent, que va quedar aturada després de l’últim accident mortal. El sindicat també ha instat les direccions de Montajes Rus i Iberpotash a implementar les mesures de seguretat a la mina de Vilafruns per “reprendre l’activitat com més aviat millor” i per garantir que les persones que hi treballen no corrin cap risc.

Si en la propera reunió, prevista per a aquest dijous, la direcció de Montajes Rus no atén les reivindicacions del sindicat, CCOO no descarta iniciar noves mobilitzacions.

X