17 bars i restaurants de Berga oferiran un plat o beguda que recordi els dies la Patum

17 bars i restaurants de Berga oferiran un plat, una tapa, unes postres, una beguda, un vermut o quelcom especial que tingui relació amb la Patum. Serà entre els dies 30 de maig i 6 de juny, amb un inici que coincideix amb el que seria el dia dels Quatre Fuets i una cloenda de la campanya diumenge de Corpus.
Elaboracions fetes amb barreja, propostes amb sabors i textures que recordin el foc de Patum, aromes patumaires… Tot val per recordar, a través de la gastronomia, una Patum que, per segon any consecutiu, no serà tal com l’havíem conegut fins ara. Aquest Corpus tampoc hi haurà salts a la plaça, tot i que les comparses sí que sortiran al carrer en una processó sense música pels carrers de Berga, dijous al migdia.
Tot i l’absència dels salts a la plaça i els passacarrers amb gegants i fuets, s’espera que els berguedans surtin al carrer per Corpus, i l’Ajuntament ho vol aprofitar per fomentar el consum de proximitat. La campanya per a la restauració s’ha batejat com a ‘Mossec Patumaire’ i té l’objectiu d’aglutinar els establiments d’hostaleria i restauració de la ciutat amb la voluntat de crear una oferta gastronòmica especial per a les festes del Corpus de 2021. Els establiments adherits a la campanya comptaran amb un cartell identificatiu on s’especificarà la proposta gastronòmica patumaire que oferiran a la clientela.

Impuls del sector de la restauració

La campanya pretén dinamitzar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels més afectats per les restriccions d’activitat decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per contenir la Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, els bars i restaurants han patit el tancament forçós durant diversos períodes de temps i també han vist restringit l’aforament i l’horari dels serveis prestats als locals.
La campanya ha estat desenvolupada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, a partir d’una proposta feta pel grup municipal Junts per Berga. El ‘Mossec Patumaire’ forma part del Pla de Xoc de Dinamització Comercial de Berga de 2021, que és un pla de suport al teixit econòmic local que inclou accions de dinamització que beneficiïn el conjunt d’establiments comercials, d’hostaleria, restauració i serveis de la ciutat, i en definitiva, enforteixin els vincles amb la ciutadania.

X