Eixamplaran la carretera de Berga a Montmajor i construiran dues variants a l’Espunyola i Avià

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya eixamplarà i millorarà el traçat de la C-26 entre Berga i Montmajor. En tota, són 14 quilòmetres de tram -entre Berga, Avià, l’Espunyola i Montmajor- i es necessitarà una inversió d’uns 23 milions d’euros.

La carretera transcorre per una orografia complexa, amb trams on el pendent pot superar el 6%. Per això, la Generalitat té la intenció de passar d’una via de sis metres d’amplada a una secció de 10 metres, formada per 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. A la vegada, els estudis preveuen la construcció de dues variants al pas de la carretera per l’Espunyola i Avià, i la millora dels revolts al llarg del traçat.

Els estudis corresponents a aquesta actuació se sotmeten a informació pública per tal que particulars, administracions i entitats puguin presentar les propostes que considerin adients.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ja ha reaccionat a la notícia a través de Twitter. “Gràcies al conseller Josep Rull i el seu equip (Ricard Font i Xavier Flores, entre d’altres), veurem una millora necessària al Berguedà”, ha dit Font.

X